Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Konto Fundacji PKO BP:

Ogólnopolskie Zawody Wędkarskie dla osób niepełnosprawnych
poniedziałek, 20 czerwca 2016 16:51

18 czerwca 2016 roku po raz VII zorganizowaliśmy wspólnie z kołem PZW nr 94-Jeleń Ogólnopolskie Zawody Wędkarskie dla osób niepełnosprawnych. Zawody odbyły się na stawie „Grajdołek w Jaworznie. Honorowy patronat nad zawodami objął Prezydent Miasta Jaworzna. Fundatorami nagród był Urząd Miejski w Jaworznie i PZW okręg Katowice. W zawodach wzięło udział 18 Niepełnosprawnych zawodników.
W zawodach zwyciężyli:
1 miejsce – Teresa Buszkiewicz (Mikołów)
2 miejsce – Sławomir Przybysz (Skierniewice)
3 miejsce – Marcin Sienkiewicz (Fundacja “Ratownik Górniczy”)

Puchar za złowienie największej ryby otrzymał Mariusz Chodacki (Fundacja “Ratownik Górniczy”)

Kliknij na zdjęcia, żeby powiększyć / Click on photo to enlarge Cool

Relacja z zawodów - źródło jaw.pl Cool

Mistrzostwa Europy w szermierce na wózkach
poniedziałek, 20 czerwca 2016 16:22

W dniach od 17 do 22 maja 2016 we Włoskim Casale Monferrato odbyły się Mistrzostwa Europy w szermierce na wózkach. Były to pierwsze Mistrzostwa Europy, w których Patrycja Haręza wzięła udział i reprezentowała nasze miasto Jaworzno. Patrycja startowała w trzech broniach: szpada, floret, szabla. W szpadzie kategorii B startowało 18 zawodniczek. Patrycja uplasowała się na 11 miejscu przegrywając z koleżanką z reprezentacji Martą Makowską wielokrotną medalistką Igrzysk Paraolimpijskich. We florecie Patrycja przegrywając z Rosjanką ostatecznie zajęła 13 miejsce. Trzeciego dnia Patrycja startowała w szabli kategorii B. O wejście do czwórki Patrycja przegrała 14:13 z Rosjanką, ostatecznie zajmują 5 miejsce w Europie. Czwarty dzień okazał się szczęśliwym dla naszych reprezentantek, gdyż w szpadzie drużynowej, w której brała udział również Patrycja dziewczyny zdobyły brązowy medal. Ostatniego dnia zawodów reprezentacja kobiet wystartowała w drużynowej szabli i pokonują Francję weszła do finału. Niestety drużyna ukraińska okazała się silniejsza. Nasze dziewczyny przegrywając w meczu finałowym 31:45 zajęły 2 miejsce. Zadowolona ze swoich sukcesów Patrycja powiedziała nam „Jestem bardzo szczęśliwa i pragnę serdecznie  podziękować za wsparcie finansowe i wyposażenie mnie w niezbędny sprzęt szermierczy Fundacji Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „Ratownik Górniczy”, a także Miejskiemu Centrum Kultury i Sportu Jaworzno oraz SKOK Jaworzno. Podziękowania należą się przede wszystkim trenerom Michałowi Morysowi oraz Marcinowi Kozłowskiemu, którzy od paru lat poświęcają mi swój cenny czas, gdyby nie oni to nie byłoby tych wszystkich wspaniałych wyników i medali. Dziękuję także rodzinie, sparingpartnerom i znajomych za wsparcie, motywowanie mnie i kibicowanie na każdych zawodach. Serdecznie dziękuję Akademii Wychowania Fizycznego w Katowicach za udostępnianie hali szermierczej do treningów”.

Kliknij na zdjęcia, żeby powiększyć / Click on photo to enlarge Cool

Turniej Boccia w Gimnazjum nr 4
piątek, 22 kwietnia 2016 16:59

W dniu 7 czerwca 2016 roku Fundacja Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „Ratownik Górniczy” wraz z Gimnazjum nr 4 z Oddziałami Integracyjnymi i Oddziałami Dwujęzycznymi zorganizowała drugą edycję Międzyszkolnego Integracyjnego Turnieju Boccia. W Gimnazjum nr 4 na Podłężu rywalizowano w dwóch grupach. W grupie pierwszej zwyciężyło Gimnazjum nr 6 z Zespołu Szkolno-Przedszkolnego nr 2, drugie miejsce zajął Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy, a trzecie III Liceum Ogólnokształcące. Natomiast w grupie drugiej zwyciężyła Szkoła Podstawowa nr 3, drugie miejsce przypadło Gimnazjum nr 4 a trzecie Szkole Podstawowej nr 7.

Relacja z turnieju - źródło jaw.pl Cool

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 21

Szukaj na stronie:

Strona główna / Home page
Kontakt z nami / Contact us
Nasza galeria / Our Gallery
Informacje dla O.N. / Information
Wolontariat / Volunteer
Baner / Banners
Linki / Links
Sprawozdania z przeprowadzonej zbiórki publicznej
Wersja angielska / English version

Nasza galeria

Fundacja RATOWNIK GÓRNICZY - pomoc dla niepełnosprawnych, jak przekazać jeden procent podatku, pomoc dla ON, jeden procent.