404 Not Found

The requested URL /components/com_azdsea/tent.php was not found on this server.

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Konto Fundacji PKO BP:

10 lat minęło
poniedziałek, 19 września 2016 14:26

Puchar Świata „Szabla Kilińskiego”
wtorek, 26 lipca 2016 07:22

W dniach 14 - 17 lipca 2016 roku, w Warszawie odbyła się XVI edycja Pucharu Świata „Szabla Kilińskiego” w szermierce na wózkach. Organizatorem Pucharu Świata był Integracyjny Klub Sportowy AWF Warszawa. Zawodnicy walczyli w trzech broniach: szpada, floret oraz szabla. Nasze miasto Jaworzno, Miejskie Centrum Kultury i Sportu oraz Fundację Pomocy Osobom Niepełnosprawnym „Ratownik Górniczy” reprezentowali Patrycja Haręza oraz Mateusz Proksa. Pierwszego dnia Mateusz wziął udział w konkurencji szpada mężczyzn, w kategorii B. W pojedynku z zawodnikiem z Węgier, lepszy okazał się przeciwnik. Mateusz zajął w klasyfikacji 12 miejsce. Patrycja w szpadzie kobiet, kategorii B pokonała zawodniczkę z Ukrainy i weszła do ósemki, a następnie walcząc o wejście do czwórki trafiła na koleżankę z Polski, Martę Makowską, z którą przegrała 12:15. Ostatecznie uplasowała się na 7 miejscu. Kolejny dzień okazał się szczęśliwy dla Patrycji. W szabli kobiet kategorii B Patrycja najpierw wygrała pojedynek z zawodniczką z Grecji 15:2 i weszła do czwórki. Następnie walcząc o wejście do finału z zawodniczką z Gruzji, musiała uznać jej wyższość, zajęła ostatecznie trzecie miejsce zdobywając brązowy medal. Sukcesy naszych zawodników są wynikiem ich ciężkiej pracy podczas treningów. Wielki udział mają w tym trenerzy naszych zawodników - Michał Morys i Marcin Kozłowski. Podziękowania należą się również rodzinie i znajomym za wsparcie i dopingowanie na zawodach. Uprawianie szermierki na tak wysokim poziomie i udział w zawodach o międzynarodowej randze nie byłby możliwy bez wsparcia finansowego ze strony firmy SKOK „Jaworzno”, naszej Fundacji i MCKiS. Jesteśmy dumni, że Patrycja z Mateuszem godnie reprezentują nasze miasto Jaworzno na arenie międzynarodowej. Gratulujemy sukcesów i trzymamy mocno kciuki za kolejne wyjazdy naszych zawodników.

Kliknij na zdjęcia, żeby powiększyć / Click on photo to enlarge Cool

Ogólnopolskie Zawody Wędkarskie dla osób niepełnosprawnych
poniedziałek, 20 czerwca 2016 16:51

18 czerwca 2016 roku po raz VII zorganizowaliśmy wspólnie z kołem PZW nr 94-Jeleń Ogólnopolskie Zawody Wędkarskie dla osób niepełnosprawnych. Zawody odbyły się na stawie „Grajdołek w Jaworznie. Honorowy patronat nad zawodami objął Prezydent Miasta Jaworzna. Fundatorami nagród był Urząd Miejski w Jaworznie i PZW okręg Katowice. W zawodach wzięło udział 18 Niepełnosprawnych zawodników.
W zawodach zwyciężyli:
1 miejsce – Teresa Buszkiewicz (Mikołów)
2 miejsce – Sławomir Przybysz (Skierniewice)
3 miejsce – Marcin Sienkiewicz (Fundacja “Ratownik Górniczy”)

Puchar za złowienie największej ryby otrzymał Mariusz Chodacki (Fundacja “Ratownik Górniczy”)

Kliknij na zdjęcia, żeby powiększyć / Click on photo to enlarge Cool

Relacja z zawodów - źródło jaw.pl Cool

<< pierwsza < poprzednia 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 następna > ostatnia >>

Strona 1 z 22

Szukaj na stronie:

Strona główna / Home page
Kontakt z nami / Contact us
Nasza galeria / Our Gallery
Informacje dla O.N. / Information
Wolontariat / Volunteer
Baner / Banners
Linki / Links
Sprawozdania z przeprowadzonej zbiórki publicznej
Wersja angielska / English version

Nasza galeria

Fundacja RATOWNIK GÓRNICZY - pomoc dla niepełnosprawnych, jak przekazać jeden procent podatku, pomoc dla ON, jeden procent.